© VBC Zandhoven 2013 - 2023 - disclaimer

Voorstelling

Heel, heel lang geleden, het moet begin jaren '70 geweest zijn, besloten een aantal 16-jarige meisjes een ploeg te vormen om te volleyballen. Ze zochten en vonden een volleybalterrein, naast de oude brandweerkazerne in Zandhoven. De eerste trainingen gebeurden inderdaad in open lucht. De naam die deze jeugdige meisjesploeg koos, was TOETSKE. Wanneer er een meisjesploeg is, komt er ook al vlug een jongensploeg. Zij noemden zich STUD (van studenten). Stud fusioneerde later met Prefke (een herenploeg verbonden aan het Preventorium in Pulderbos) tot de herenploeg Blokkeer. In 1984 werd besloten om de herenploeg Blokkeer en damesploeg Toetske onder te brengen in één club en zo is Volleybalclub Zandhoven ontstaan. Aanvankelijk werd er nogal wat tijd en energie gestoken in de herenploeg, maar de concurrentie met het voetbal was erg groot, vooral wat de jeugdwerking betreft. Het leek niet zo gemakkelijk om jongens te vinden die wilden leren volleyballen. Meisjes kwamen echter genoeg opdagen. En zo besloot VC Zandhoven om meer en meer de vrouwelijke toer op te gaan. We hebben nog één herenploeg binnen onze club, ze speelt op vrijdagavond in het Sporta Verbond. In 1993 kwam Jan Van Rompaey in onze club. Hij had al heel wat ervaring opgedaan tijdens de volleybalkampen van Split, had daar ook veel met jeugd gewerkt en past sindsdien zijn kennis en inzichten toe op de jeugdwerking van onze club. Hij is de drijvende kracht achter onze vereniging. De club is vanaf toen erg gegroeid en dikwijls gepromoveerd. Van 3de provinciale, onze hoogste reeks in 1997, zijn we gestegen tot in ereklasse waar we 4 seizoenen hebben meegedraaid. Het aantal ploegen is ook erg uitgebreid. Naast de volleytuin en benjamins, hebben we een viertal ploegen in de categorie meisjes U11 (leeftijd van 10 tot 12), zes teams in de categorie meisjes U13 (leeftijd van 12 tot 14), drie teams in de categorie meisjes U15 (leeftijd van 14 tot 16), 1 team in de categorie meisjes U17 (leeftijd van 16 tot 18) en 1 team U19. Daarnaast heeft de club nog zes damesteams in competitie; twee damesploegen in de Gewestelijke competitie, drie damesploegen in de Promo-reeksen (provinciaal), en het eerste damesteam komt uit in de reeks Nationale 2. Zover staan we nu. We willen nog veel verder geraken en daarvoor doen we een beroep op u. Volleybalclub Zandhoven kan al vele jaren rekenen op de steun van een trouwe schare sponsors om de club draaiende te houden. Toch moeten we blijven zoeken naar extra budget om verbeteringen aan te brengen. Daarom hopen wij op uw steun te kunnen rekenen. Voor meer informatie neemt u best even contact op via voorzitter@vbczandhoven.be .

Filosofie

Reeds jaren is VBC Zandhoven een gekende damesvolleybalclub uit de Kempen. VBC Zandhoven heeft naam gemaakt op gewestelijk, provinciaal en nationaal niveau door een behoorlijk palmares bij de jeugd (o.a. beker van Antwerpen, beker van Herentals en nationale titels) maar ook door een constante promotie van de eerste damesploeg, die vier seizoenen in ereklasse heeft gespeeld, het hoogste niveau op volleybalgebied. Aan de ene kant streven we naar de absolute top. Aan de andere kant is het de bedoeling om met meisjes en vrouwen uit eigen streek een vaste waarde te worden op alle niveaus. We willen de speelsters een behoorlijke technische en tactische omkadering geven zodat zij hun talenten volledig kunnen ontplooien. Tevens proberen wij ervoor te zorgen dat onze supporters mooie en hoogstaande wedstrijden voorgeschoteld krijgen. Zodoende bouwen wij gestaag aan de uitbouw van onze club en kunnen wij op die manier vele speelsters, supporters en sponsors motiveren. VBC Zandhoven staat voor: talent uit eigen streek, een frisse, krachtige, elegante en aantrekkelijke sport, ploegen op verschillende niveaus, een ploeg op maat van alle meisjes (van 1e Nationale en 2e provinciale tot gewestelijke reeksen), een brede jeugdwerking: jeugdploegen voor elke leeftijd, een financieel gezonde organisatie, een degelijke, ambitieuze leiding gesteund door een sterke groep vrijwilligers, een ontmoetingsplaats waar het gezellig vertoeven is, langdurige sponsorrelaties. VBC Zandhoven streeft naar: een degelijk aanbod tegenover zijn speelsters, een professionele, doch informele werking tegenover zijn publiek en een lange termijn relatie waar beide partijen bij kunnen winnen. Hiertoe creëert VBC Zandhoven ondermeer visibiliteit voor z'n sponsors via: competitiematchen op verschillende niveaus, matchen in de nationale, provinciale en regionale bekers, een nauw contact met de bevolking uit eigen streek via allerlei nevenactiviteiten, een aangename kantine communicatie via lokale en nationale media. Kortom, Volleybalclub Zandhoven is de ideale manier voor bedrijven om hun boodschap in een positieve context uit te dragen naar hun potentiële klanten, niet alleen in de Kempen of de ganse provincie Antwerpen. Ook op nationaal niveau worden we meer en meer zichtbaar door de mooie resultaten van onze eerste damesploeg en het indrukwekkende palmares van bekers en titels dat we over de jaren hebben binnen gehaald.
© VBC Zandhoven 2013 - 2023 - disclaimer

Voorstelling

Heel, heel lang geleden, het moet begin jaren '70 geweest zijn, besloten een aantal 16-jarige meisjes een ploeg te vormen om te volleyballen. Ze zochten en vonden een volleybalterrein, naast de oude brandweerkazerne in Zandhoven. De eerste trainingen gebeurden inderdaad in open lucht. De naam die deze jeugdige meisjesploeg koos, was TOETSKE. Wanneer er een meisjesploeg is, komt er ook al vlug een jongensploeg. Zij noemden zich STUD (van studenten). Stud fusioneerde later met Prefke (een herenploeg verbonden aan het Preventorium in Pulderbos) tot de herenploeg Blokkeer. In 1984 werd besloten om de herenploeg Blokkeer en damesploeg Toetske onder te brengen in één club en zo is Volleybalclub Zandhoven ontstaan. Aanvankelijk werd er nogal wat tijd en energie gestoken in de herenploeg, maar de concurrentie met het voetbal was erg groot, vooral wat de jeugdwerking betreft. Het leek niet zo gemakkelijk om jongens te vinden die wilden leren volleyballen. Meisjes kwamen echter genoeg opdagen. En zo besloot VC Zandhoven om meer en meer de vrouwelijke toer op te gaan. We hebben nog één herenploeg binnen onze club, ze speelt op vrijdagavond in het Sporta Verbond. In 1993 kwam Jan Van Rompaey in onze club. Hij had al heel wat ervaring opgedaan tijdens de volleybalkampen van Split, had daar ook veel met jeugd gewerkt en past sindsdien zijn kennis en inzichten toe op de jeugdwerking van onze club. Hij is de drijvende kracht achter onze vereniging. De club is vanaf toen erg gegroeid en dikwijls gepromoveerd. Van 3de provinciale, onze hoogste reeks in 1997, zijn we gestegen tot in ereklasse waar we 4 seizoenen hebben meegedraaid. Het aantal ploegen is ook erg uitgebreid. Naast de volleytuin en benjamins, hebben we een zestal ploegen in de categorie meisjes U11 (leeftijd van 10 tot 12), vijf teams in de categorie meisjes U13 (leeftijd van 12 tot 14), vijf teams in de categorie meisjes U15 (leeftijd van 14 tot 16) en vier teams in de categorie meisjes U17 (leeftijd van 16 tot 18). Daarnaast heeft de club nog zes damesteams in competitie; drie damesploegen in de Sporta-competitie, twee damesploegen in de reeks Promo 2 (voorheen 2de provinciale), en het eerste damesteam komt uit in de reeks Nationale 1. Zover staan we nu. We willen nog veel verder geraken en daarvoor doen we een beroep op u. Volleybalclub Zandhoven kan al vele jaren rekenen op de steun van een trouwe schare sponsors om de club draaiende te houden. Toch moeten we blijven zoeken naar extra budget om verbeteringen aan te brengen. Daarom hopen wij op uw steun te kunnen rekenen. Voor meer informatie neemt u best even contact op via voorzitter@vbczandhoven.be .

Filosofie

Reeds jaren is VBC Zandhoven een gekende damesvolleybal- club uit de Kempen. VBC Zandhoven heeft naam gemaakt op gewestelijk, provinciaal en nationaal niveau door een behoorlijk palmares bij de jeugd (o.a. beker van Antwerpen, beker van Herentals en nationale titels) maar ook door een constante promotie van de eerste damesploeg, die vier seizoenen in ereklasse heeft gespeeld, het hoogste niveau op volleybalgebied. Aan de ene kant streven we naar de absolute top. Aan de andere kant is het de bedoeling om met meisjes en vrouwen uit eigen streek een vaste waarde te worden op alle niveaus. We willen de speelsters een behoorlijke technische en tactische omkadering geven zodat zij hun talenten volledig kunnen ontplooien. Tevens proberen wij ervoor te zorgen dat onze supporters mooie en hoogstaande wedstrijden voorgeschoteld krijgen. Zodoende bouwen wij gestaag aan de uitbouw van onze club en kunnen wij op die manier vele speelsters, supporters en sponsors motiveren. VBC Zandhoven staat voor: talent uit eigen streek, een frisse, krachtige, elegante en aantrekkelijke sport, ploegen op verschillende niveaus, een ploeg op maat van alle meisjes (van 1e Nationale en 2e provinciale tot gewestelijke reeksen), een brede jeugdwerking: jeugdploegen voor elke leeftijd, een financieel gezonde organisatie, een degelijke, ambitieuze leiding gesteund door een sterke groep vrijwilligers, een ontmoetingsplaats waar het gezellig vertoeven is, langdurige sponsorrelaties. VBC Zandhoven streeft naar: een degelijk aanbod tegenover zijn speelsters, een professionele, doch informele werking tegenover zijn publiek en een lange termijn relatie waar beide partijen bij kunnen winnen. Hiertoe creëert VBC Zandhoven ondermeer visibiliteit voor z'n sponsors via: competitiematchen op verschillende niveaus, matchen in de nationale, provinciale en regionale bekers, een nauw contact met de bevolking uit eigen streek via allerlei nevenactiviteiten, een aangename kantine communicatie via lokale en nationale media. Kortom, Volleybalclub Zandhoven is de ideale manier voor bedrijven om hun boodschap in een positieve context uit te dragen naar hun potentiële klanten, niet alleen in de Kempen of de ganse provincie Antwerpen. Ook op nationaal niveau worden we meer en meer zichtbaar door de mooie resultaten van onze eerste damesploeg en het indrukwekkende palmares van bekers en titels dat we over de jaren hebben binnen gehaald.